Hakkında

Sertifikalar

• TABLEAU Desktop Qualified Associate,
Tableau Software

• TABLEAU Partner Sales Accreditation,
Tableau Software

• HITACHI VANTARA Qualified Professional,
Sales Foundation

• KOSGEB, Girişimcilik ve Proje Yönetimi

Tableau Qualified Associate |
Tableau & Qlik Sense Trainer

İstanbul doğumlu olan Melis Türkoğlu, Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde İngilizce hazırlığı tamamladıktan sonra Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Allianz’da yaptığı staj sırasında iş zekası alanı ile tanışmıştır.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’deki tek Tableau Gold Partner şirketinde İş Zekası Danışmanı olarak görev almıştır. Tableau Software İngiltere ekibi ile birebir çalışma fırsatı yakalayarak Siemens, Pfizer, Sumitomo, Vodafone, Gilead gibi bir çok uluslararası firmada ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi Türkiye’nin önemli üniversitelerinde Tableau Desktop ve Server eğitimleri vermiştir. Tableau Software’den ürün ve satış sertifikalarına sahip olan Melis Türkoğlu, analitik veri tabanı ve yeni raporlama teknolojileri konusunda pek çok şirkete teknik destek sağlamıştır. Türkiye’deki Tableau müşterilerine yüksek görsellikli dashboard’lar hazırlayarak mevcut rapor ve sistemlerin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmuştur. Ayrıca Tableau, Knime ve Exasol gibi yeni nesil iş zekası yazılımlarının PoC çalışmalarını yönetmiş olup canlı ürün demoları, webinar’lar ve meetup etkinlikleri gerçekleştirmiştir.

Ardından Qlik OEM Partner olan Logo Yazılım firmasının iş zekası ürünleri yönetim departmanında Ürün Uzmanı sorumluluğunu üstlenmiştir. Bu süreçte yazılım, test, proje, satış ve pazarlama ekipleri ile birlikte çalışarak mevcut sistemlerde yeni entegrasyonların geliştirilmesine yardımcı olmuştur. İhtiyaç analizlerini yaparak potansiyel müşteri sunumlarını gerçekleştirmiş, kritik seviyedeki müşterilerin çözülmeyen sorunlarına destek sağlamıştır. Ayrıca Qlik Sense eğitim içeriklerini yazılı ve videolu olarak hazırlamış olup sınıf eğitimleri vermiştir.

TEB bünyesinde iş zekası departmanında Veri Analitiği ve Görselleştirme Yönetici Asistanı olarak çalışmıştır. İş zekası raporlarını, QlikView’den Qlik Sense’e yeniden yapılandırarak taşımış, ilgili ekiplere ve üst yönetime bu raporların sunumunu gerçekleştirmiştir. İş birimlerinden gelen proje ve talepleri dinleyerek ihtiyaçlar doğrultusunda finansal analizlerin & çözümlerin yüksek performanslı interaktif dashboard’lar üzerinden netliğini sağlamıştır. Rapor hazırlama süreçlerine ek olarak banka içerisinde Qlik Sense eğitimleri vermiştir.

Halihazırda Siemens’te Veri Analitiği ve Simülasyon Profesyoneli olarak görev almaktadır.

ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

Tableau eğitim videolarını izlemek için burayaQlik Sense temel eğitim videolarını izlemek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Qlik Sense temel eğitim dokümanına buradan; Qlik Sense ile ilgili gerçekleşen webinar‘lara ise buradan ulaşabilirsiniz.

İş zekası hakkındaki makaleleri Logo blogYeni Nesil İş Zekası ve Medium web siteleri üzerinden takip edebilirsiniz. 

Dilerseniz buraya tıklayarak CV’nin tamamını interaktif şekilde inceleyebilirsiniz.

Hakkında’ için 11 yanıt

  1. Güzel bir site tıpkı tasarlayan gibi. Ama benim fikrim bir bilgisayar mühendisi adayı gerçi aday olmaktan çıktı mühendisi wordpres kullanmak yerine baştan sona kendi kodları ve kendi tasarımları ile sitesini tasarlamalıydı. Sevgilerimle…

    Beğen

    1. Mühendisliğin tanımı veya çalışması çok farklı algılanıyor. Bilgisayar mühendisi kafasını çalıştıran ve pratik çözümler üreten birisi olmalıdır. Her şeyi kendim yapacağım ilkesi ile ilerlerse büyük sorunlar çıkarır. Kişisel veya Kurumsal olarak bir çok yerli ve yabancı kuruluşun alt yapısı WordPress’dir. Bunun sebebi işlevselliği, eklenti yazılımı ve entegrasyonu ile Google uyumu diye bir çok maddeyle sıralanabilir;

      Ben arkadaşa başarılar diler hedeflediği hayallere ulaşmanı temenni ederim.
      Saygılarımla

      Liked by 1 kişi

  2. Türkçe tableau kaynak videoları çok az, bu şekilde metinden takip etmek de güç. YouTube da bir kanal oluşturma hedefiniz var mı? Teşekkürler.

    Liked by 1 kişi

  3. Merhaba Melis Hanım,

    Sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın. İnternette tableau ile ilgili bilgi toplamak için gezinirken hem sitenizi hem de youtube sayfanızı keşfettim. Öncelikle emeklerinize sağlık. Udemyden aldığım derslerden fazlası vardı.

    Ben gazetecilik mezunuyum ve 2011 yılından bu yana medya analiz şirketlerinde çalışmaktayım. Öncelerinde yazılı basın takibi yapan bir şirkette çalışıyorken son 4 yıldır daha dinamik ve değişken olan online basın takip şirketlerinde sırasıyla çalıştım ve hali hazırda da bu yapıda bir şirkette çalışmaktayım. İşim gereği sürekli data okuyup onlara verdiğimiz değerlerle rapor hazırlamaktayım. Eskiden bu yana power point ve keynote’da sunumlar hazırlıyorum. Tableauyu yeni keşfettim sayılır.

    Çalıştığım şirket anlık haber girişine bağlı olup, verilen sürekli olarak değiştiği bir düzene sahip.. Tableau da buna çok uygun gözüküyor ayrıca infografik raporlar da hayal gücüyle ve datanın içeriğine bağlı olarak farklı ve daha dinamik sonuçlar çıkabilir.

    Sizi rahatsız etmemin nedeni bu programı yeni kullanmaya başlayan birisine verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir? Eğitim alabileceğim yer önerileriniz var mıdır yada siz bu şekilde bir eğitim sağlıyor musunuz?

    Vakit ayırdığınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

    Beğen

  4. merhaba benim bi ödevim var ödevim hesap makinesi yapımı
    hoca tasarımını kendisi yapmışve sadece işlemi yapması gerekiyor
    o tasarım üzerinden işlem yapacağı kodları eklemem gerekiyor yardım eder misiniz

    Beğen

  5. Merhaba,
    Blogunuzu ve YouTube kanalınızı bugün keşfettim. Emeğinize sağlık, anlatımınız çok güzel, yolunuz açık olsun.

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.